Timmon Teehetki

timmonteehetkiDIPPY DAWG

Vuonna 1932 sellainen tuntematon yhtiö kuin Disney julkaisi mustavalkoisen elokuvan nimeltä Mickey’s Revue. Kyseisessä pätkässä esiintyi ensimmäistä kertaa eräs Disneyn rennoimmista hahmoista. Voisin melkeinpä sanoa että kyseinen hahmo on kuin Dmg:n rastapäät. Vähän kujalla mutta silti aina hyvällä tuulella. Dippy Dawg eli Goofy eli suomalaisittain Hessu Hopo, tuo bmx:n parjattu ajotyyli, siellä leffassa veteli pähkinöitä huiviin ja nauroi kuin Antti Kärkkäinen Victorin kanssa Huomon Timolle aikoinaan Turun Jatkoilla. Sääli kun siitä nauhoitettua klippiä ei nyt löydy mistään. Se on jo kohtuullisen klassikon asemassa.

Mut mitä tohon goofyna eli hessuna ajamiseen tulee, niin mä pidän itseäni siinä suhteessa onnellisena kun en ikinä huomaa jos joku on goofy. Ei tarvitse keskittyä nihkeilyyn vaan voi nauttia, mahdollisesti, hyvästä ajamisesta. Riippuu toki kuka on tangon takana.

“Joo ei tota crooksia nyt oikeen voi hyväksyä ku toi oli goofy.” Tai linkkua, tai lookbackia, tai one footed tablea ja niin edelleen ja niin edelleen. Lähinnä se kuulostaa aina vaan siltä että sen sanoja on kitkerän katkerana kun ei ite pysty samaan. Ihan kuin se olisi jotenkin epäreilua tai väärin olla goofy. Itse ajan niin sanotusti normaalisti eli reguna, tosin pidän goofyna ajamista ihan yhtä normaalina, mutta jos ajaisin goofyna ja saisin kuulla jotain kitinää niin nauraisin kuin entisaikojen Hessu videoissaan.

Sit Hessun lisäksi tässä on viime aikoina pyöriny mielessä Ville Havia. En silleen ajattele Haviaa usein, mut kun ajattelen, niin ajattelen hyvällä. Jäbä meni ja toteutti uhkauksensa ja iski pyöräänsä etujarrun. Jumalauta etujarrun! Helsingissä! Seinäjoen Lassillahan oli jo aikaa sit moinen kiinni, mutta Seinäjoella asia on eri koska siellä kanssakäyminen ei perustu siihen että pitää olla samasta muotista valettu. Täällä sen laittaminen vaatii jo vähän, kyllä, sitä mitkä meiltä monilta puuttuu eli kivekset. Riku Mertalallahan ne on levottoman kokoset, mut kyllä Haviakin ihan kovassa sarjassa painii. Arvostan erittäin suuresti laatikon ulkopuolelle menemistä.

Päivän editissä ei sen sijaan ole jarruja. Eikä tiukoissa farkuissa nosemanuaaleja tekeviä jäbiä, vaan ihan rehellistä katuajoa. Tästä on ihan turha alkaa sen enempää lässyttämään, tsekatkaa ja nauttikaa. Niin Oliverkin tekis.

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi