Timmon Teehetki

timmonteehetkiKUNTOLA

Jos Signature Bmx:n esimies, johtaja ja suuri päällikkö Herra Antti Huotari miettii sanamuunnoksia ja samalla speksaa kevyempiä osia pyöräänsä, niin mitä silloin tapahtuu?

-Anagrammailee.

Pahoittelut laadukkaasta vitsistä/sanapiilosta heti kärkeen mut mun oli pakko jakaa tää! Se tuli eilen mun päähän nukkumaan mentäessä ja aiheutti lievää kutinaa ja insomniaa. Ei voinu millään jättää pois.

Myös otsikko on anagrammi sanasta Kontula. Tosin ensin mietin sanaa Kaluton, mutta se kuvaa enemmänkin nykyistä Lahden bmx-skeneä kuin Kontulaa. Poislukien tietty Helmisen, Pikkuteemun, Aatun ja ne muutamat nassikat. Kuntola taas tarkoittaa sitä, että eilen pääsin ajamaan “kunnolla” kahden ja puolen viikon tauon jälkeen. Ai että! Fiilis olis miljoona vaikka ajaminen sattu vielä jonkun verran. Pienestä pannutuksesta reilin päälle ja melkein kolme viikkoa pois pelistä. Joko sitä on nössö tai heikko, tai molempia. Vanha en ihan vielä suostu olemaan.

No, oli tossa saikussa hyvätkin puolensa. Sain avattua omille valokuville saitin tumblriin, jota en tosin aio tässä mainostaa koska oon hölmö. Ja mikä tärkeintä, pääsin ulkoiluttamaan mun vuoden 95’ bmx:ää! Se oli just niin siistiä kuin odotinkin. Ja satula oli just niin perseestä kuin odotinkin. Sellanen välilihan kuritin että oksat pois. Patekin innostu vähän testaamaan sen wanhan koulun taitoja Kalasataman maisemissa. Ja nyt kun tolla pääsi oikeasti ajamaan vähän enemmän kuin loppusyksyn nopeassa testiajossa, niin ei voi kuin ihmetellä miten jengi on joskus tehny noilla temppuja. On muuten hieman vaikeampaa ku näillä nykyisillä vehkeillä.

Ja siitä syystä, yllättäen, tämän päiväinen video on 90-lukua. Vuodelta 1992 tarkemmin. Leffa alkaa tekstillä jossa julistetaan että bmx on kuollut, lehtiä ei enää julkaista ja niin edelleen. No, onneksi bmx on yhä elossa 23 vuotta myöhemmin vaikka netti on voittanut suuren osan lehdistä. Hyvä niin, sillä muuten mäkin ajaisin varmaan vielä trialia.
Ja nyt, vaikka et fiilais yhtään ysärimenoa niin tälle kannattaa uhrata siitä sun äärettömän kalliista ajasta 44 minuutin verran. On nimittäin sellasia temppuja, visioita, streetti-klippejä sekä pannutuksia verttikaarista että alkaa hävettämään se oma kaatuminen. Ja siitä aiheutunut kitiseminen. Jos Lankilan parkin paikallinen supersankari, sekä voltin omatekemästään hyppyristä tehnyt Tiitus Ikola olis eläny vuonna 1992, niin se olis ollu tollanen kuski. Ei epäilystäkään.

Leffassa on myös ilmeisesti useampia leffasampleja mutta ite tunnistin ekalla kerralla ohimennen vaan yhden jossa Peter Fonda kysyy Easy Rider-elokuvassa Jack Nicholsonilta onko tällä kypärää. Kohdassa 35:08 on bmx:n hautajaiset. Bmx tosin nostetaan kuolleista ja siitä alkava meininki on kyllä omaa luokkaansa. Jotenkin kaikki loksahtaa paikoilleen ja tuntuu siltä että olis pakko mennä ajamaan just nyt!

EDDIE ROMAN – RIDE ON – 1992

PS: tässä leffassa pukeudutaan normaaleihin vaatteisiin. Ei niihin 80-luvun sirkuspukuihin.

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi