Team Haro Meksikossa

Haro on yksi legendaarisimmista BMX-brändeistä, ja siinä missä Haron uskottavuus oli laskusuunnassa Dave Mirran ja Ryan Nyqvistin kultakauden jälkeen, on se taas kokemassa uutta nousua. BMX-maailman kovat nimet Chad Kerley, Dennis Enarson, Tyler Fernengel, Matthias Dandois ja Mike Gray ovat mukana tekemässä tätä uutta nousua eikä juuri julkaistu tiimivideo Mexiharo ainakaan vaikuta siihen negatiivisesti. Meksikon maisemissa kuvattu pätkä on luottomies Christian Rigalin käsialaa, joten videon laatu ei jää ainakaan henkilöstöstä kiinni. (jatkuu videon alla)

Ja näinhän se onkin. Tiimi ajaa todella hyvällä sykkeellä ottaen huomioon, että viikon pituiselle Meksikon rundille oli puserrettu hillitön määrä shopstoppeja – kahdeksan 7 päivässä – joten ajamisaikaa ei ollut ihan rajattomasti. Samasta syystä spotit ovat ehkä hieman rajalliset, mutta se ei jätkiä hidasta. Chad Kerley ajaa kuin Niken videopartissaan, jopa siinä määrin että nosemanual-bars suoritetaan käytännössä samaan obstaakkeliin kuin legendaarisen pitkä Barcelonan nosemanu. Matthias Dandois yhdistää jälleen streettiä flättiajoonsa, mutta mielestäni miehen highlight on flättispinnien jälkeiset tappigrindi + kolmonen isoihin portaisiin. Dennis Enarson osoittaa monipuolisuutensa ajamalla molempiin suuntiin eivätkä Tyler ja Mike jää muista jätkistä jälkeen.

On mielenkiintoista huomata, että viime vuosien aikana GT ja nyt Haro, perinteiset isot merkit, ovat jälleen kasanneet rivinsä ja onnistuneet tuottamaan mielenkiintoista materiaalia. Isot merkit ovat kuitenkin helppoja valintoja ensimmäisiksi pyöriksi ja kun laatu on jälleen pahimpien vuosien jälkeen palannut omalle tasolleen, ei lajin harrastamisen aloittaminen jää kiinni kalustosta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Haron fs-pyöriä saa tällä hetkellä Suomestakin Tampereen Sportaxista, vaikkei ne nettisivuille vielä ole ehtineetkään.

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi