Tallinnan elämyskeskus

Eestikeskus2Simple Sessioneiden takapiruina hääräävät Kalmren veljekset ja Virolainen ex-rallikuski Mait Meriloo puskevat pystyyn isoa urheilukeskusta Tallinnan kupeeseen. Luvassa on ulkoparkki, BMX-racingrata ja sisähalliin tulevat foam pitit, pumptrack, streetti- ja parkkipuoli sekä tietysti muuhun jibbailuun sopivat pomppulinnat ja trampoliinit.

Eestikeskus3Tällä hetkellä racing-radan kasailu on hyvässä vauhdissa ja lapiota on heiluttamassa mm. Pyöräkrossiparkilta tuttu Elite Traxin Tom Ritzenhaler. Halli on jo myös saanut seinät ja sisäpintoja pystyyn ja onpa pumptrackin muotojakin jo kasattuna mestoille. Sisähalliin kasataan racing-väkeä kiinnostava n. 600 neliömetriä vievä pumptrack sekä Nate Wesselin suunnittelemat samankokoinen streettipuoli ja reilu tuhannen neliö pooliosasto. Nate Wessel on nykyään Woodwardissa, jonka myötä Tallinan keskus on tiiviissä yhteistyössä Woodward-konseptin kanssa. Myös foam pit ja resi ovat nykyisin pakollisia hallivarustuksia tämän tason keisseissä, joten niillekin on varattu oma tilansa.

Eestikeskus1Ulkoparkki duunaillaan betonista ja siitä tulee mitä ilmeisimmin noin 1000m2 sekoitus poolia ja streettiä. Sen vieressä oleva racing-rata täyttää olympiakriteerit ja touhuporukalla onkin tähtäimessä Euroopan mestaruuskisat muutaman vuoden päästä. Sisähallissa sijaitsevassa kolmikerroksisessa huolto- ja hallintorakennuksessa on sosiaalitilat, toimistot, kaupan, kahvilan ja oleskelutilan sekä olennaisimpana bonarina aerobic-sali. Luulisi sen herättävän kiinnostusta ainakin freestylepuolen jätkissä. Sisäparkin on lupailtu avautuvan lokakuussa, ainakin Aaronilla ja Ryanilla on kova aikomus pistää hommat pian nippuun.

Yksi hankkeen kolmesta pääjehusta, Risto Kalmre, kertoi sisähallin piirrustusten tulevan julki ensi kuussa. Sen perusteella mitä previkkakuvista näimme, voisin väittää että Tallinnaan on rakenteilla todellinen Euroopan vastine Woodwardille, eikä vain laimea kopio. Huhujen mukaan avajaiskisoja ainakin racingin osalta vietetään 7.-8. toukokuuta ensi keväänä ja avajaiset pyritään pitämään vielä tämän vuoden loppupuolella. Ensi vuodelle Risto vielä lupaili trailsejä, joiden lähtönä käytetään racing-lähtökukkulaa. Kaikenkaikkiaan vaikuttaa erittäin lupaavalta ja uskonkin, että suomalaisia alan harrastajia tullaan näkemään mestoilla varsin suurissa määrin.

Kaikki kuvat (pl. instagram): Andres Putting / Delfi.ee

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi