Kotimaan katsaus

Messilä Bike Weekend: Dirt

Ennen BMX vs. MTB-nimellä tunnettu tapahtuma oli tälle vuodelle nimetty uudestaan, lyhyesti ja ytimekkäästi vain nimelle ”Dirt”. Se kertoi kaiken tarpeellisen siitä, mitä lauantain päätöskisassa tuli tapahtumaan. Messilän hiihtokeskuksen mittari näytti vaatimattomasti 35 astetta, eikä lastenrinteen alaosaan rakennetuilla hiekkakakuilla tuntunut yhtään sen vähemmältä.

Kuva: Jenni EloDirt-kisan formaatti oli sama kuin Red Bullin Dreamlinessä; kuskit ajavat 8 kierrosta, joita ei ole pakko hypätä joka kerta. Kolmen parhaan runin keskiarvo lasketaan yhteen, joten one-hit-wonderit jäävät ulkopuolelle. Tuomaristossa oli tänä vuonna itse kilpailun pääjehu Eki Vainikka, Rajucrew:n Jukka Kolehmainen sekä KaruMTB:n Jonas Nylund, eli homma oli hallussa myös tuomaristossa.

Rissanen360barsItse kisan ykkösnimi oli jo legendaarisen statuksen saavuttanut Antti Rissanen. Matemaatiikanopettajaksi opiskeleva Antti kärsi venähtäneestä olkapäästä, jota tuskin kukaan huomasi. Mies lennätti pyöräänsä todella kovia trikkejä paiskoen koko kisan läpi, kunnes Best Trick-osuudessa kärsi rengasrikon. Overall-kisassa Antti kuitenkin nappasi voiton.

KainulainenCBMarkus Kainulainen tuli pitämään kiinni podiumpaikastaan, eikä suotta. Miehen ajaminen on taas kehittynyt viime kerrasta, ja vaikkei tyylissä ole ennenkään ollut moitteen sijaa, oli sitäkin tullut silminnähden lisää. Ansaittu hopeasija overall-kisassa.

aarowhipAaro Visala luotsasi KaruMTB-ryhmänsä Eurooppa-roadtripiltä suoraan Messilään, eikä reissuväsymystä ollut nähtävissä. Aaro itse viihtyi silminnähden pyöränpäällä, eikä edes hurja selälleen laskeutuminen saanut hyvää fiilistä ukosta. Aaron tulos overall-kisassa oli hieno kolmas sija.

Best Trick ja Best whip olivat loppujenlopuksi kahden miehen showta. Best Trickissä Antti Rissanen ehti rengasrikostaan huolimatta painaa päälle mm. flipwhipin, eli takaperinvoltin tailwhipillä. Useampi kisaajista pisti kampoihin, mutta sille faktalle, että Antti on Suomen dirt-skenen nokkamies, ei voida toistaiseksi mitään.

KoljonennacwhipBest Whip-kisan voittaja käytiin nopealla kuskiäänestyksellä. Sami Koljonen painoi 90-asteen linkkuja ja muisti oikeaoppisesti olla palauttamatta muutamia, jotta myös paikalla olleet Hollolan ”Palauttamatta Paras”-puristit saatiin tyytyväiseksi.

JukkiswhipDirttikisassa näkisi mielellään enemmän bmx-kuskeja, nyt viittaa oli kantamassa vain Jukka Mäennenä, Markus Manninen ja Riku Mertala. Jukkis muuten sijoittui hienosti neljänneksi tehden mm. kolmosia molempiin suuntiin. Ensi kerraksi toivotaan Eki Vainikan paluuta ja uusista kasvoista ainakin Teemu Tammisen osallistumista. Tästä on hyvä jatkaa, ja vielä kerran onnea KARUMTB kolmoisvoitosta!

manninenriikonenKuvat: Eevi Alaputto / Jenni Elo (Antti Rissanen, Cliffhangerflip)

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi