Kotimaan katsaus

Kouvolan BMX Jamit 28.3.

10967810_10152773563527842_2102928622_n
Kouvolassa, Valkealan Mailapelihallin yhteydessä olevan skeittihallin ensimmäinen tapahtuma on 28.3. järjestettävät BMX Jamit. Kouvolan halli on ollut avoinna nyt vuoden verran ja paikalliset skede, bmx, mtb ja skuuttiharrastajat fiilaa. Napattiin Vainikan Ekiä sähköpostista kiinni ja kyseltiin hassuja. Jutun videot on nappailtu instagramista.

Kerros Eki, mistä on kysymys?
Bike Weekend porukka toimii tapahtuman järjestäjänä, meikäläinen päävetomiehenä ja muita Bike Weekendin tyyppejä on mukana järkkäämässä myös. Monillehan Bike Weekend on vain Messilässä järjestetty tapahtuma mutta siellä emme enää ole. Tarkoituksena järjestää pyörätapahtumia ympäri Suomea. Bike Weekendin päävaikuttajiin kuuluu meikäläisen lisäksi Keinosen Jukka kuka on ajanut alamäkipyöräilyä maajoukkueessa ja kiertanyt maailmancuppia yms, toinen on Sipilän Juho kuka tunnetaan Retkikunta Racingin perustajana sekä Vauhtijaoston asioita hoitaneena, kolmas on Pertti Heinonen eli Pepe. Hän on tuonut mm. Rockshoxia, Scramia, Avidia yms maahan aikoinaan ja pitkän linjan pyörävaikuttaja Lahdessa. Sponsoreina on Etnies, Monster Energy, Signature BMX ja FOX Head Nordic.

Video, jonka @rikumer julkaisi

Mistä syntyi idea mennä Kouvolaan?
Idea mennä Kouvolaan oli aika helppo. Kouvolassa on pirun hyvä halli ja paljon paikallisia. Yksi syy olis myös että siellä päin ei mitään BMX-tapahtumia ole niin mukavaahan se on että niitä olisi ympäri Suomea eikä vain PK-seudulla. Kouvola on myös hyvän matkan päässä jokapuolelta Suomea. Ja onhan BMX Jamit aina siistei tapahtumia.

Onks jameilla mitää erityistä vai mennääks ns. hyväks havaitulla kaavalla?
Jamit mennään pääasiassa perus kaavalla eli sillä hyväks havaitulla. Rentoa meininkiä ja varmasti kovia juttuja. Perinteinen Best Trick kisa jää ehkä pois ja kehitellään tilalle jotain erilaista. Ei kuitenkaan lähdetä sotimaan Turun Jatkojen kanssa erikoismittelykilpailun kanssa heh!

Kouvola

Alunperin piti olla Streetin SM-kisat Lahdessa, mitä niille tapahtui?
Alunperin suunnitelmissa oli kyllä Street-kisa. Sitä ei virallisesti julkistettu koska tiedettiin nykyinen taloustilanne joten pidettiin sitä ns. valmiudessa. Kuitenkin harrastajille kerrottiin että kyseinen setti olisi mahdollisesti tulossa. Rahat on tiukassa ja ei meilläkään ole laittaa tuhansia siihen. Kuitenkin jos haluaisi edes jonkunlaisen street plazan rakentaa kyllä se olisi aika kallis setti puhumattakaan työtunneista. Meitäkin on porukassa 4+1 henkeä niin porukassa todettiin että jätetään se ainakin tänä vuonna vielä järjestämättä. Sitä on kuitenkin jonkun verran jo suunniteltu ja laskettu joten siitä on hyvä jatkaa tulevaisuudessa. Jotkuthan siitä mekkalaa nosti että se jätettiin pois ja hyppykisa tuli tilalle. Meillä oli se hyppyhomma jo ensimmäisenä listassa se on ollut aina meidän ns. yleisövaltti. Päätettiin nyt tänä vuonna panostaa siihen enemmän ja jätettiin street pois. Hauskaa oli että käytännössä samalla viikolla X-Games ilmoitti jättävänsä streetin pois ohjelmastaan!

Miten Bike Weekend nyt muuten sitte, mitä siellä on joka kiinnostais BMX-kansaa?
Tänä vuonna ohjelmassa on MTB marathon cupin kisa harrastus- ja junioriluokkineen; se varmasti kiinnostaa vanhempia BMX-kuskeja ketkä ova lenkkiä ruvenneet ajamaan. Ja päälajina on Big Air. Big Airissa on 2 hyppyriä ja puolikaari. Hyppyrien spekseista vastaa Antti Rissanen eli varmasti aika isot tulossa. Kisa pidetään kutsukisana illalla, paikkaa emme vielä julkista. Mukaan koitetaan saada ulkomaan kuskeja rahapalkintojen toivossa.

Video, jonka Ville (@v1lho) julkaisi

Mitkä on tulevaisuuden suunnitelmat (Bike Weekendin) BMX-tapahtumien suhteen? Onks samana viikonloppuna taas Racing-kisa?
Racing kisa ei osu nyt samalla viikonlopulle, mutta varmasti Big Air on näkemisen arvoista ja osa Suomi BMX-kuskeista saa kutsunkin. Mutta Kouvolan tapaisia tapahtumia pidellään kyllä, samoin DH-tapahtumia. Katsotaan mitä ensi vuodeksi kehitellään.

Kuulostaa kyllä hyvältä meiningiltä, kiitos Eki haastiksesta!

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi