Kotimaan katsaus

Biketsek: Juuso Mäenpää

Juusomaenpaa

Juuso Mäenpään viime kausi oli kovin vaihteleva lähinnä asevelvollisuuden suorittamisen vuoksi. Tälle kaudella ukko on uusinut sekä motivaatiota että kalustoa, joten katotaan mikä on homman nimi:

”Meikä on taas kätevästi parkilla hommissa, tarkalleen ottaen MR.Bikellä ja pyörä on kasattu niistä mitä saadaan tilattua. Pääsee töitä ennen tai jälkeen ajaan ihan tarpeeks ja ryhmiä ohjatessa ihan työajallakin.”

JuusoMäenpää_3Runko: Meybo 2015 Limited edition Pro XXXL
Etuhaarukka: Odyssey R32
Ohjainlaakeri: Promax P-1 v-jarru
Tanko: S&M Perfect10
Tupit: ODI Machine lock-on
Jarrukahva: Promax Click V-point

JuusoMäenpää_2Stemmi: SuperDuper CNC Top Load
Jarrut: Promax V-point
Kiekot: BOX kehät, SuperDuper navat
Renkaat: Tioga Powerblock
Kammet: Shimano DXR
Polkimet: Shimano XT
Ketjut: KMC K810SL
Satula: Felt Pivotal

Miltä kisaaminen maistuu tänä vuonna? Toistaiseksi tilillä cupissa yks kisa, josta 6 pointsia Tonn Haydenin ja Teemu Lehtosen takaa.
Tänä vuonna maistuu oikein mukavalta. Turun kisat jäi väliin flunssan takia, mikä taas heijastui Helsingin kisoissa. Helsingin kisat oli kauden ekat mulle ja tuolloin en oikein tiennyt mitä kaudelta odottaa. Tonn Haydon olis ollut voitettavissa mutta kaikki motot meni jokseenkin pieleen (Motot 2, 2 ja 5). En vaan saanut pidettyä ajoa kasassa. Eka kisa, niin minkäs teet. Tonn itsekin tokas mulle, että hänestä ei tuntunut radan nopeimmalta kuskilta. Tuo kisa kuitenkin osoitti mihin meikällä on mahdollisuudet ja tein samalla päätöksen lähteä PM-kisoihin Ruotsiin. Siellä ajetaan Pro-linja ja osa kuskeista on varmaan käynyt kokeilemassa MC kisoissa vauhtia, joten kirittävää on. 2013 PM 6 sija olisi kuitenkin mukava uusia. Finaalipaikkaa tavoitellaan.

Viime kaudella olit Cupin tilastoissa neljäs ja SM-kisojen toinen, 2013 olit toisena molemmissa. Tuliko muut jätkät ohi vai oliko omassa ajomotivaatiossa paranneltavaa?
Viime kausi meni aikalailla reenin puutteeseen, koska armeija. Jos jotain jäi käteen, niin Latvian leiri ja sieltä tehty video Lehtosten kanssa. SX-radan tripla oli aika kuumottava!
Toki motivaatiossakin oli parannettavaa ja sekin on korjattu tälle kaudelle. Nyt ajo maistuu paremmalle kuin pitkään aikaan! Kerran vk puntti ja 5pv ajoa.

Biketsekissä huomio kiinnittyy tankoon. Siinä missä muut osat on ihan racing-kamaa, tankona sulla setupissa on S&M Perfect 10, ns. miesten tanko. Miksi valitsit sen?
Haha. Joo… toi tanko. Painaa 1,2kg pelkkä tanko. Mutta hitto se on vaan nimensä veroinen – täydellinen miesten tanko. Toi kyseinen tanko on vielä kaiken lisäksi jo muutaman vuoden vanha, joten siihen liittyy hitusen kiintymystä ja tunnearvoa. En tiedä mitenkä nyt on markkinoilla noin korkeita tankoja mutta pari vuotta sitten toi tais olla ainoa. Korjatkaa jos oon väärässä. Mulla on vaan pakko olla noin korkea tanko ja toi tuli hankittua. 30″ levee on kisalaiton, alko melkein itkettään kun jouduin katkomaan 29″ leveeksi.

Pakolliset terkut ja kiitokset lähtee Mr.Bikelle, Pyöräkrossiparkin kävijöille, TaBc:lle ja meikän vanhemmille.

Kuvat Heikki Ovaskainen ja Ville Varis.

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi