Kotimaan katsaus

Bike Weekend Big Air

BigAir_Anttinen

Näkymä Tuomitalon katolta – Kuva: Ville Anttinen

Lauantaina Lahden keskustan valtasi Bike Weekend-tapahtuman Big Air-kisat. Torille rakennettiin kaksi Suomen mittakaavassa valtavaa nokkaa ja kisaan kutsuttiin 16 kuskia, 12 kotimaista ja 4 ulkomaalaista lahjakkuutta. Muutama loukkaantuminen karsi kuitenkin pari kuskia pois, mutta huojuvasta lähtötornista tuli alas kuitenkin kymmenkunta rämäpäätä.

BigAir_Mertala_Eevi

Riku Mertalan tyylikäs Turndown – Kuva: Eevi Alaputto

Big Air vedettiin läpi jamiformaatilla, eli varsinaisia karsintoja ei järjestetty erikseen. Näin kaikki kuskit saivat enemmän hyppyjä ja yleisöllekin tapahtuma oli hieman viihteellisempi. Big Air-jamien lisäksi pidettiin vielä Best Trick ja Best Whip-kisa, jossa menestystä kuittasivat puolalainen Dawid Godziek ja Espoolainen Matias Aura.

Itse Big Air-kisassa nähtiin useita eri tyylejä. BMX-pyörät ja Dirtti-MTB:t sopivat hyvin keskenään tähän tapahtumaan ja tuovat juurikin sitä diversitettiä. Volteista ja suurimmista pyörityksistä vastasi pääosin BMX:t, kun taas tyylipuoli ja klassikkotemput olivat eniten MTB-jätkien hallussa. Sami Koljonen ja Olli Salo hoitivat no footed can canit ja nacit valtavilla venymisillä, kun taas isoimmat rotaatiot x- ja y-akseleiden ympäri nähtiin brasilialaiselta Andre Jesukselta ja puolan Dawid Godziekiltä.

Lopputuloksissa dominoivat ulkomaalaiset. Dawid Godziek vei voiton isoilla flippivariaatioillaan ja decade-comboillaan, Andre Jesus nappasi kakkossijan ilmavilla whipeillään ja volteilla ja virolainen Talis Viirpalu paiskoi menemään useampia barspinnejä saman hypyn aikana. Parhaana suomalaisena nähtiin neljänneksi sijoittunut Niko Ihander, joka viihdytti yleisöä todella hitailla ja tyylikkäillä backflipeillä ja yhden käden kolmosilla. Mainittavaa on myös, että Olli Salo taisi jälleen kerran vetää kaikkein korkeimpia ilmoja.

BigAir_juna_Eevi

Matias Aura työstää yleisöä – Kuva: Eevi Alaputto

1. Dawid Godziek (Pol)
2. Andre Jesus (Bra)
3. Talis Viirpalu (Est)
4. Niko Ihander
5. Matias Aura
6. Aleksi Jokio
7. Riku Mertala
8. Olli Salo
9. Sami Koljonen
10. Tomi Miettinen
Best Whip: Matias Aura
Best Trick: Dawid Godziek (Pol)

BigAir_Godziek_Miiro

Dawid Godziekin iso Superman – Kuva: Miiro Korvenaro

Videoklipit: Tony Fembo Hemiland ja Youtube-käyttäjä ”maailmanhallitsija”

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi