Bike Weekend Big Air 2017

Lahti oli jälleen lähellä jäädä mottiin, kun Kiira-myrsky kolkutteli ovella kisapäivänä lauantaina. Samalle päivälle oli tietenkin päätetty pistää perinteinen Big Air-kisa Lahden kauppatorille, joten kaikki mayhemin tunnusmerkit oli nähtävissä. Tapahtuma saatiin kuitenkin selvitettyä melkein kuivin jaloin ja ilman suurimpia henkilövahinkoja.

BW1

Torille oli jälleen pystytetty kaksi Suomen mittakaavassa valtavaa hyppyriä sekä kutsuttu nippu kovimpia kuskeja kamppailemaan Lahden ilmatilan herruudesta. Edellisvuosista poiketen alueelle oli rakennettu myös Pumptrack sekä pieni ”tanssilava”, jossa Unkarilainen flätin maailmanmestari, Monster Energyn kuski Adam Kun esitteli taitojaan.

BW5

Yleisön suureksi harmiksi Aleksi Jokio joutui jättämään leikin kesken heti alussa vanhan jalkavamman vaivatessa, joten lopulta torniin saatiin kiipeämään yhdeksän kaveria. Kouvolan Juho Laurila oli uutena tulokkaana haastamassa isoja nokkia ja pärjäsikin varsin hyvin – toki miehellä oli selkeästi äänekkäin kannustusjoukko mukanaan. Toinen suurelle yleisölle vielä hieman tuntemattomampi nimi oli hienosti kolmanneksi itsensä ajanut SM-kakkonen Miska Suni, jonka runien filosofiana oli yhdistää mahdollisimman monta trikkiä samaan hyppyyn.

BW4

Vanhoista kehäketuista saimme jälleen ihailla mm. Riku Mertalan ”all out”-tyylisiä hyppyjä, Antti Riikosen jo klassikoksi muodostuneita motowhippejä sekä toiseksi tulleen Niko Ihanderin valtavan korkeita ilmoja. Myös takavuosien voittaja Markus Kainulainen ihastutti yleisöä tuck no-handereillään ja rennolla tyylillään. Tuore BMX Parkin Suomenmestari Rasmus Suni ei päässyt täyteen potentiaaliinsa varoen jo valmiiksi hapoilla ollutta polveaan, joka sitten myös erittäin pahan kaatumisen seurauksena meni entistäkin heikompaan kuntoon. Kisan suurimman kalustotappion koki Oscar Tulander, joka kunnianosoituksena Ladeomestari Visa Maliselle jätti linkun palauttamatta ja samalla muotoili itselleen uuden napasuojan sisuskumistaan.

BW2

Kisan kiistaton kunkku oli jälleen kerran Antti Rissanen. Parhaillaan Italiassa 9 Knights MTB-hyppykisoissa debyyttinsä tekevä Rissanen ilahdutti yleisöä saapumalla paikalle valmiiksi likaisissa ajokamoissa ja painamalla rutiinilla valtavan temppuarsenaalinsa parhaimmistoa. Volttikomboista nähtiin mm. barspin ja no hander sekä tietysti Anttimaiseen tapaan muutama todella kipakka läheltä piti-tilanne. Rissanen voitti edellisen kerran saman tapahtumasarjan kisan vuonna 2014 ja on huikeaa nähdä, että miehellä suoritustaso senkun kovenee.

BW3

Kaikenkaikkiaan Bike Weekend Big Air oli jälleen todella näyttävä ja myrskyn uhkaa vastaan taistellun kisan hieman hässäkällä läpi vetämisestä huolimatta se tuskin jätti ketään kylmäksi. On lienee kohtuullisen turvallista sanoa, että kisa tullaan näkemään jälleen ensi vuonna Lahden Torilla.

Kaikki kuvat: Tiia Nyholm
Tsekkaa Tiian loput kuvat Bike Weekendeiltä tästä linkistä.

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi