Kotimaan katsaus

Barcelona Memories

Barcelona
Anttoni ”Innokas Kaveri” Salminen:
Kyllä! Vihdoin! Tätä ei oo ootettu ku se puolvuotta, ku Tommi kerto kesällä päätoimituksessa et ”kyl tää varmaa ens viikol on pihalla”. Oon tienny et Dmg:n porukka on kovia ajamaan mut tää tuli kyl nii pommina mulle et oon jo viikon kävelly leuka lattiassa, ei tartte enää kahta kertaa kelata et mitä mä kattoisin ennenku lähen ajamaan. Henkilökohtasesti jokaikinen näistä äi’istä kyl hämmästytti mut, Suomalaisen pätkän kovuustaso nous just korkeelle, tätä ei helposti unoheta ja oon varma et tää herättää positiivista keskustelua Suomen Bmx-Scenessä.

Ku eka partti tuli ruudulle, olin et ”PUHA, KERRO MEILLE TARINA”, mut ku Puhis rupes ajaa, tuli fiilis et sen tarinoita vois oikeesti jaksaa kuunnella aamusta iltaan, jos ne ois yhtä rankkoja ku kundin ajaminen. Puha, IK fiilaa sun avauspätkää kyl kybällä.

Huhhuh, ei tarvinnu ku pilottipartin et oon iha soijas ja adrenaliinivapinoissa tästä. Mitäs seuraavaks? WALY! ”Lähetään Seinäjoen yöelämään, voin räppää teiän Goprolle!” Tässäki sellane bängeriyllättäjä et ei koskaa tiiä et millon se menee ylösalasi ja millon se tekee reiliin smith-nose-barin, iha huikee kundi huikeilla streetskillseillä, ei voi muuta sanoo ku MAXIMUM PARTTI JÄBÄ!

Tommi ja Chebu, huh, nyt puhutaa niinku ÄIJISTÄ! Oon tiedostamattomasti jo valmiiks haipeissa tästä. Tommi saattaa välillä vähä vähätellä ajoosa, mut kattoo tätäki, kunno moitteeton Pegboss! Tommin ulko- ja sisäajaminen poikkee ainoostaan pienesti, sama kaveri eri naamalla, ulkona meillä on mukavaa, hallissa Tommilta ei irtoo tällasta fiilistä ku tässä pätkässä, ku säki BigBoss tekisit enemmä jotai tällasta, kaikki ei nähtävästikään oo p*skaa sunkaan mielestä. Chebua en nähny ennenvanhaa iha liikaa pyörän päällä koska tuntuu et ranteessa on aina jotain vikaa. Mutku jäbälle iskee renkaat alle ja kamera pyörimään, aiheutetaan hämmennystä, positiivista hämmennystä, Jebulious, äiä on ihmisbängeri.. ja notkeempi ku uskoinkaa.

Abi, nyt alotetaan näin, SUN WHIPIT ON IHAN LIIAN NÄTTEJÄ. Oon aina fiilannu niitä, ja rastoja muutenki, aina hyvä meininki! En rupee listaamaan mistään partista mitään yksittäisiä trikkejä mitkä yllätti mut, koska se lista ois kymmenen postauksen pitune, mut Abi, onks sun trikkilista loputon? Tunnut osaavan kaiken ja vähän päälle. Iha hullu meno tähän asti tässä leffassa.

Vielä viimeinen partti, itte Tampereen Toivo ”Dakota Bezanson” Sokka! Voin kertoo jo etukäteen et nyt tulee kovaa matskua. Toivo ei petä koskaan, ja jälleen kerran itteeni toistaen, mitä pelleilyä, mistä näitä teiltä mulle uusia juttuja oikein tulee? Luulin et oon jo nähny Abecissa kaiken mitä toivo vaan pyörällä pystyy tekemään, mut se ei näköjään riittäny, oot sickness overload!

Leffa oli siinä ja ei meinaa jääny ku mansikanmakunen jälkimaku tästä, fiilis katossa, ja megaisot propsit team Timmo & Tommi tän tuottamisesta, kuvaamisesta ja editoinnista! Siistii ajatella, et näitten kundien kanssa päästää viettämää sairaita keissejä ja elämään BMX:ää!

TommiDMG:
Mä olin ihan varma, etten julkaisis tätä edittiä koskaan. Tuntuu todella hölmöltä kattoa edittiä, jonka on ite kuvannu ja pääosin editoinut – kiitos Timmolle avusta! – kun tietää, ettei normikatsojalle välity se fiilis joka tiimin molemmilla reissuilla oli. Joka kerta ku kattoo tän, tuntee ne fiilikset, kuulee suurkaupungin taustahälyn, haistaa tuoksut ja näkee sen ilon, joka jätkillä oli tuolla streettiajamisen Mekassa. Kaikki se konkretisoituu, mikä videosta jää kokematta.

Ku palattii tokalta reissulta, huomasin materiaalin määrän olevan ihan älytön. Jo ekan reissun jälkee oli selvää, että tästä tulee täyspitkä video. Tokan reissun jälkeen ku katteli matskun määrää, ei heti tuntunu siltä, et haluaa käydä niitä läpi. Oli jotenki ihan övereissä siitä, miten kivaa oli. Pieni tauko, etäisyyden ottaminen oli tarpeen.

Pieni tauko venyi yli vuoden mittaiseksi. Matkalla tähän jouluun tuli tehtyä todella huonoja valintoja. Ajattelin tauotta sitä, kuinka saada blogi toimimaan paremmin, kuinka saada skene parempaan kuosiin, kuinka tehdä tapahtumia, videoita, mediaa, kaikkea joka liittyy suomalaiseen BMX:ään. Aloin elää pelkkää BMX:ää 24/7, kaikki muu elämä jäi toisarvoiseksi, unohdin olla ihan vaan tavallinen Tommi täältä Lahen kauppalasta. Poltin itseni loppuun, eikä liian stressaamisen takia henkilökohtaisen elämän täydellinen vituiks meneminen helpottanut asiaa. Onneks tiimin jätkät tasaisin väliajoin kyseli editistä, ja lopulta tajusin, että on väärin jätkiä kohtaan jättää tää julkaisematta.

Videosta jäi puuttumaan lukemattomia huippukohtia. Walyn törmäys puistonpenkkiin koiraa katsellessa (kuva), lukemattomat hetket kämpän ulkopuolella jauhaen ties mistä (kuva), Toivon haastattelu paikallisuutisiin (kuva), Abin ja Walyn breikkauskoulu (kuva).. Noh, ehkä te tajusitte. Vaikka video on pitkä ku taivas, niin paljon hyviä juttuja jäi taltioimatta.

Jätkien ajaminen tällä videolla on pahimmillaan melkein 2 vuotta vanhaa ja tuoreimmillaankin reilun vuoden. Se ei vähennä yhtään sitä, että saatiin tälläinen video kasaan kuitenkin melko rajoittuneessa ajassa. Enkä usko, että kellään jäi reissusta mieleen, että oltais panostettu mitenkää erityisesti. Ajettiin vaa ja chillattiin, pidettiin hauskaa omalla porukalla. Ja voi veljet, sitä hauskaa riitti. Kiitos kaikille, jotka jaksaa tän tsekkaa, isoin kiitos tietysti Jesselle, Tomille, Abille, Walylle ja Toivolle, mulla oli mun tän astisen elämäni siisteimmät reissut. Kiitos myös Timmolle, sä olit iso tekijä siinä, että tää saatiin koskaa valmiiks. Kiitos Anttonille esipuheesta. Näitä reissuja mä tarvin lisää.

Kommentoi postausta!

About
tommidmg sports damagement - finnish bmx and then some.
© dmg.fi